0212 563 5943

0533 713 4907

Çin Vizesi İçin Fotoğraf Ölçüleri

Çin Vizesi İçin Fotoğraf Ölçüleri

Her ülkenin uyguladığı birçok prosedür vardır. Pasaport rengi, pasaport resmi, pasaport için gerekli evraklar ya da vize için gerekli evraklar her ülkede deÄŸiÅŸkenlik gösteren ÅŸartlar arasındadır. Çin vizesi de yine ülkenin kendi çapında uyguladığı prosedürleri içermektedir. Özellikle pasaport sayfalarının en azından iki sayfanın boÅŸ olması, resmin belli standartlara göre çekilmesi bu ÅŸartlardan bazılarıdır.

Çin Vizesi Alırken FotoÄŸraf Boyutunun Önemi

Öncelikle her ülkede resmi belge yerine geçecek her evrakta son 6 ay öncesi çekilmiÅŸ fotoÄŸraf ÅŸartı vardır. Åžu an ki halinizi en iyi ÅŸekilde yansıtan fotoÄŸrafınızın olması gerekir. Sizi en iyi tanıtabilecek vesikalık fotoÄŸrafın anlaşılabilir, karmaÅŸalıktan uzak olması ülkenin en katı kuralları arasındadır. Çin vizesi sırasında gerekli tüm evrakları ibraz ederken standartlara uygun olduÄŸuna emin olmanız gerekir. Åžahsi olarak yapmaktan çekiniyorsanız da seyahat acentelerinden bu konuda destek alabilirsiniz. RötuÅŸsuz olması da resmi daha net göstermek amacıyla önemlidir. Arka fonun renkli olmaması neredeyse birçok ülkenin ÅŸartlarından birisidir.

Çin Vizesinde FotoÄŸrafın Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

FotoÄŸraf çekinirken biyometrik olarak tabir edilen yüz hatlarının tamamının belirgin olması gerekir. Herhangi bir aksesuar kullanmadan sade bir ÅŸekilde resim çekimi yapılmalıdır. Yüz hatlarınızı uzaklaÅŸtırmadan yakınlaÅŸtırılarak çekilen resimler önemlidir. Pasaport için resmin güzel olması deÄŸil anlaşılabilir olması önemlidir. Resmin arkasındaki fotonun sadece beyaz olması gerekir. Renkli fonlar ile çekilen resimler geçersizdir. FotoÄŸrafın çerçevesi maksimum 34mmx48mm arasında olmalıdır. BaÅŸ çevreniz ise %70-80 oranında olması gerekir. Yüz ifadeniz ise herhangi bir mimik yapmadan gözler açık ve hareketsiz olması gerekir. FotoÄŸrafta tüm yüz hatlarının anlaşılabilir ve net olması önemlidir. Gözlük kullanan bir kiÅŸi iseniz gözlüÄŸünüzün çerçevesi yüzünüzü tamamen kaplamıyorsa ya da parlama yapmıyorsa kullanabilirsiniz. EÄŸer ki dini sebep ile baÅŸörtüsü, ÅŸapka veya aksesuar kullanıyorsanız da yüz hatlarınızı engellemesi gerekir. Kısacası pasaport üzerinde olan resminize ilk bakıldığı anda sizin olduÄŸunuzun anlaşılması gerekir. Özellikle pasaport kontrollerinin sıkça yapıldığı yerlerde zaman en büyük konudur. Bir bakışta resim anlaşılabilir olmasının önemi büyüktür. Bu yüzden birçok ülke bu konuda daha titiz davranmaktadır.

Bunu PaylaÅŸ

Yorumlar